About

Team
Davy Stroobants, architect
Gitte Put, architect
Vincent Emonds, architect

About

Stroobants x Put architecten is een architectenbureau dat zowel nieuwbouw– als renovatieprojecten verzorgt in de regio Limburg, Kempen en Vlaams-Brabant.

Davy Stroobants en Gitte Put zijn studiegenoten architectuur die elk een eigen specifiek carrièrepad hebben bewandeld.

Davy heeft jarenlange ervaring als projectleider bij verscheidene toonaangevende bouwbedrijven en is in die hoedanigheid verantwoordelijk geweest voor de realisatie van enkele vermaarde architecturale projecten in binnen- en buitenland.
Een mijlpaal in zijn carrière is de bouw van zijn eigen innovatieve woning, die onder andere de award ‘Duurzame woning 2010’ heeft weggekaapt.
De focus ligt sindsdien vooral op duurzaam en innovatief bouwen, wonen en leven.
Zijn kennis en knowhow deelt hij met zijn studenten van de Thomas More hogeschool te Geel, waar Davy werkzaam is als lector duurzaam bouwen.

Gitte heeft zich gespecialiseerd in het ontwerpen van geïntegreerde projecten, d.w.z. dat zij de projecten – vooral woningen, maar ook appartementen, winkels en kantoren – in hun totaliteit vormgeeft. Zowel de architectuur, het interieur als het tuinontwerp vormen één samenhangend geheel.

Samen vormen zij de technische en creatieve tandem van Stroobants x Put architecten. Innovatie, ecologie en creativiteit vormen de sleutelbegrippen van hun samenwerking. Elk project wordt bekeken vanuit deze geïntegreerde invalshoek. Zo wordt er momenteel bijvoorbeeld geëxperimenteerd met circulair bouwen. Bouwen met bakstenen, hout of staal… in het ontwerpproces worden steeds de verschillende mogelijkheden onderzocht. Voor bestaande gebouwen worden haalbaarheidsstudies opgemaakt. Tijdens het bouwproces wordt de bouwheer steeds van A tot Z begeleid.

Stroobants x Put architecten streeft er m.a.w. naar om een meerwaarde te bieden aan de opdrachtgever en aan de omgeving.

Sinds augustus 2016 maakt ook Vincent deel uit van ons team. Als stagiair-architect werkt hij mee aan alle fases van de verschillende projecten: van ontwerp en bouwaanvraag tot aanbesteding en werfopvolging.

Werking
Stroobants x Put architecten is overgeschakeld naar ArchiCAD als tekenpakket, van waaruit BIM- modellen gegenereerd kunnen worden. Dit laat toe om op een zeer gestructureerde manier samen te werken en informatie uit te wisselen met studiebureaus en aannemers. Bovendien geeft dit de mogelijkheid om het gebouw in virtual reality te beleven, zodat de klant een betere inleving krijgt in het ruimtelijk functioneren van het gebouw.
Indien gewenst kan uw project nog steeds uitgewerkt worden in AutoCAD en Sketch-Up.